sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Laihduttasit vitun läski

En tiedä onko Suomi24:n keskusteluissa paljoakaan tositarinoita mukana, mutta uskon että tässä asiassa on. Kun tuota Kiusaaminen-palstaa selaa, huomaa erään suurimman ''syyn'' mistä terrorisoidaan. Nimittäin ulkonäkö. Etenkin tytöillä. Tiedän muutamia kouluväkivaltatarinoita omani lisäksi ihan oikeassa elämässä. Kaikissa niissä sekä uhrina että tekijänä on ollut poika, eikä missään niissä ole ulkonäkö ollut se ''pääsyy'' kiusaamiseen. Toki uhreille (mukaan lukien itselleni) naljailtiin silloin tällöin ulkonäöstä, mutta se ei missään vaiheessa ollut se pääasiallinen pilkan aihe, eikä myöskään pääasiallinen itsetuntoa murentava tekijä.

En oikein usko, että ulkonäkö on, edes tytöillä, se varsinainen syy kiusaamiseen, mutta tytöillä se tuntuu olevan usein kouluterroristien pääasiallinen ''ase'' uhria vastaan. Todellinen syy koulukiusaamiseen löytynee varmaankin näissäkin tapauksissa syvemmältä. Esimerkiksi viittaanpa-nyt-taas-tähän-kirjoitukseeni. Koulukiusaajilla on yhteisössä erittäin paljon valtaa.

Tyttöjen kiusaaminen on minulle tietenkin sinänsä tuntematonta, mutta se on kuulemma usein vielä poikien välistä kiusaamista paljon julmempaa, vaikka ei aina olisikaan yhtä fyysistä. Jos jotain tytöt osaavat, niin sosiaalisen väkivallan, piilovittuilun, porukan ulkopuolelle sulkemisen, ja totaalisen sosiaalisen terrorin, jonka edessä kuka tahansa on kutakuinkin avuton. Ja totta kai, ulkonäkö on aivan erinomainen ase kiusattua vastaan. Koulukiusaajista löytyy paitsi niitä, joilla ''on paha olo ja jotka purkavat sitä muihin'' myös sellaisia jotka ovat ihan oikeasti suorastaan sadistisia ja ilkeitä, ja nauttivat kun saavat nöyryyttää sitä epäsuosittua. Ja juuri tällaiset tyypit ovat yleensä niitä koulun suosituimpia. Eivätkä tytöt ole todellakaan poikkeus. En toki tarkoita että kaikki koulukiusaajatkaan olisivat tuollaisia, mutta kyllä heitäkin löytyy. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja voi jättää anonyymisti ja rekisteröitymättä. En tarkasta kommentteja etukäteen, mutta poistan asiattomat kommentit. Eri mieltä oleminen ei kuitenkaan ole asiatonta.