lauantai 25. elokuuta 2012

Voihan räkä

No niin, kirjoitan tästä vähän myöhässä, mutta koen että kirjoitettava on kuitenkin. Kuten kaikki asiaan vihkiytyneet varmaan tietävätkin, Enkeli-Elisan tarina paljastui huijaukseksi. Tämä on äärimmäisen ikävää sillä minusta (kuten varmaan monesta muustakin) tuntui että Enkeli-Elisa ja Ei Kiusata-yhdistys olisi se tekijä, joka lopulta kääntäisi tämän maan kiusaamiskeskustelun oikeaan suuntaan, ja oikeasti parantaisi kiusattujen asemaa. Verkkosivujensa mukaan yhdistys toimii sentään edelleen eikä sitä syytetä mistään. Onhan sekin sentään jotain, vaikka yhdistysken imago onkin varmasti kokenut aika kovan kolauksen Enkeli-Elisan paljastuttua feikiksi.

Miksi? Enkeli-Elisa loppujen lopuksi vain vaikeutti kiusaamisen vastaista taistelua. Tästä eteenpäin kai melkein kaikkia julkisuuteen tulevia kiusaamistarinoita ja kiusaamista vastaan puhujia pidetään huijauksina ja huijareita. Näin minä vähän pelkään. Voihan räkä.

Nyt koulukiusaamista vastaan taisteleminen on entistäkin tärkeämpää. Nyt ei saa lannistua. Olen kai sanonut tämän aiemminkin, mutta sanon taas: kaikkein parhaiten autatte puuttumalla omassa koulussanne tapahtuvaan kiusaamiseen. Te voitte hyvinkin pelastaa jonkun elämän. Se on jotakin mistä voitte olla oikeasti ylpeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja voi jättää anonyymisti ja rekisteröitymättä. En tarkasta kommentteja etukäteen, mutta poistan asiattomat kommentit. Eri mieltä oleminen ei kuitenkaan ole asiatonta.