lauantai 21. huhtikuuta 2012

Ei Kiusata-yhdistys

Ei Kiusata-yhdistyksen nettisivut

Minä elättelen nyt toivoa, että tämä yhdistys saa jotain aikaan. Ainakin sillä on siihen paremmat edellytykset kuin Kivalla Koululla sun muilla viritelmillä. Parasta olisi nyt mielestäni koettaa tuoda kiusaamisasiaa julkisuuteen entistä paremmin - ja nimenomaan sitä, ettei kiusaamiseen läheskään aina puututa tarpeeksi hyvin tai huomata ollenkaan. Minä toivon että yhdistys saa aikaan edes jotain, ja oikeastaan minulla on aika hyvät odotukset. Tärkeintä minun mielestäni kuitenkin on se, (niin kliseiseltä kuin se ehkä kuulostaakin) että me ihmiset alamme välittää toisistamme. Kiusatulle pienikin ystävällinen ele voi olla päivän (viikon? elämän?) pelastus. Se että uskaltaa kertoa kiusaamisesta aikuisille ja uskaltaa olta osallistumatta siihen, se voi pelastaa ihmisen elämän!

Parhaiten autatte puuttumalla kiusaamiseen, tukemalla edes jotenkin oikean elämän kiusattuja. Mikäli lähipiirissäsi jotakin kiusataan, älä siis jätä asiaa siihen. Ihan oikeasti, tiedän omasta kokemuksestani että kiusatulle pelkästään se, että kysyt jotain ystävällisesti, voi olla iso juttu. Tai se, että et osallistu kiusaamiseen, vaikka sitten vain olisit hiljaa nurkassa. Mikäli et uskalla puuttua kiusaamiseen ihan varsinaisesti, niin kerro siitä aikuisille. Heillä on velvollisuus auttaa (asian ikävämpi puolihan on sitten se, että valitettavan usein kiusaaminen jatkuu vaikka siitä on kerrottukin aikuisille). Ehkäpä Ei Kiusata-yhdistys saa siinäkin asiassa aikaan muutoksia.

Ehkä olen vähän hölmö, mutta minusta tuntuu edelleen, että jos tekee jotain hyvää toisille, etenkin joillekin joilla on asiat todella huonosti, niin se hyvä palaa jossain muodossa takaisin sinulle itsellesi.

2 kommenttia:

 1. Oletko todellakin vakuuttunut siitä, että kouluttamaton porukka jonka johtohahmona toimii manipuloiva ja valehteleva kirjailija on se paras taho auttamaan koulukiusattuja? Jos näin on, on Suomen koululaitos ja nuorisotoimi niin syvässä suossa, että sieltä ei kukaan pysty nousemaan.

  VastaaPoista
 2. Hyvä anonyymi

  tämä teksti on kirjoitettu paljon aiemmin kuin Enkeli-Elisa paljastui valheeksi. Tuolloin minä kyllä ehkä uskoin, mutta ennen kaikkea toivoin että tuo yhdistys saisi jotain aikaan. Miksikö?

  Nuo koulutetut ja viranomaiset ovat koettaneet ratkaista kiusaamisongelmaa jo nelisenkymmentä vuotta, eivätkä ole saaneet aikaan yhtään mitään. Ikävä kyllä suurin osa kiusaamisen ''asiantuntijoista'' tuntuu olevan asioista niin pihalla kuin olla ja voi. Pidin siksi Ei Kiusata-yhdistyksestä juuri siksi että sitä johtavat henkilöt olivat oikeasti kokeneet kiusaamisen, nähneet millainen nuorten maailma oikeasti on, ja nähneet mitä koulukiusaaminen oikeasti voi saada aikaan (tai siis eiväthän he oikeasti näemmä olleet, mutta niin tuolloin luulin).

  Ja Suomen koululaitos ja nuorisotoimi on aika pahuksen syvässä suossa.

  VastaaPoista

Kommentteja voi jättää anonyymisti ja rekisteröitymättä. En tarkasta kommentteja etukäteen, mutta poistan asiattomat kommentit. Eri mieltä oleminen ei kuitenkaan ole asiatonta.