tiistai 16. elokuuta 2011

Mistä näitä kiusaajia oikein tulee?

No Saunalahdelta tietenkin! Vuorossa on siis puhelin- ja nettikiusaamista. Ihan mielenkiintoinen juttu nettikiusaamisesta. Itse en ole netti- tai puhelinkiusaamisen uhriksi joutunut. Jutussa mainitaan että nettikiusaaminen on harvinaista - oletan että tässä tapauksessa Suomessa. 93 prosenttia ei ole omien sanojensa mukaan kiusannut tai tullut kiusatuksi netissä. Tässäkin on eräs mielenkiintoinen seikka: jutun mukaan kiusatuksi netissä joutui omien sanojensa mukaan joka kahdeskymmenes, siis 5 % kyselyyn vastanneista. Toisia oli omien sanojensa mukaan netissä kiusannut vain 2 %. Mistäkö tämä kertoo? Kahdesta asiasta - ensinnäkin siitä ettei kiusaaja myönnä kovinkaan usein kiusaavansa. Saattaa olla ettei hän tajuakaan kiusaavansa, mutta ainakaan useimmat heistä eivät sitä myönnä. Se kun on vaan ''leikkiä'' ja ''niin me härnätään kavereitakin''.

Nettikiusaaminen on rikos siinä missä tavallinenkin, ja siitä kannattaa siis ilmoittaa ainakin sivuston ylläpitäjälle ja kenties poliisillekin, näin tietoiskuna.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja voi jättää anonyymisti ja rekisteröitymättä. En tarkasta kommentteja etukäteen, mutta poistan asiattomat kommentit. Eri mieltä oleminen ei kuitenkaan ole asiatonta.