sunnuntai 7. elokuuta 2011

Internetin syy

Oslossa räjähtää pommi ja viattomia ihmisiä kuolee. Internetin syy! Jokelassa ammuskellaan. Internetin syy! Mun polveen sattuu. Internetin syy!


Miksi syytellään Internetiä (ja useimmiten vielä tietokone- ja konsolipelejä sekä elokuvia) kun jotain järkyttävää tapahtuu. Luullaanko oikeasti että siellä on syy? Nyt Internetin valvontaa aiotaan tiukentaa, ja joku taisi vaatia koko Internetin sulkemista. Mitä se muka hyödyttää? Esimerkiksi 1918 suomalaisia kuoli melkoisesti - miten ihmeessä se oli mahdollista ilman nettiä? Jos joku höyrypää kirjoittaa nettiin vihapuheitaan, onko se syy riistä loistava väline HYVÄNTEKOON ties kuinka monelta ihmiseltä?


Ilmeisesti sitä vain kieltäydytään huomaamasta että vaikka Internetissä tapahtuu pahaakin, tapahtuu siellä myös hyvää, ja uskoakseni melkoisesti enemmän. Esimerkiksi moni koulukiusattu on löytänyt netistä vertaistukea - ja tämä on vain jäävuoren huippu. Toivon että voin tällä blogilla auttaa joitakin ihmisiä. En tiedä onnistuuko se mutta toivon niin. Kiusatun Vastaisku-blogista on ollut minulle suurta apua, suurinpana kai se, että se sai minut tekemään tämän blogin, ja ylipäätäänkin tekemään jotain kiusattujen puolesta. Jos tämä evätään minulta, mitä sitten teen? Ostanko neljäsosasivun palstatilaa paikallisesta lehdestä, jolloin tavoitan ruhtinaalliset parikymmentä lukijaa? Internetissä mahdollisuudet tehdä hyvää ovat suuret, sillä siellä tavoittaa suuren yleisön. Tätähän eivät nämä kritisoijat suostu ymmärtämään, vaan Internet nähdään pelkkänä mörkönä. Kyllä, Internetissä on suuret mahdollisuudet myös tuottaa vahinkoa toiselle, mutta uskoakseni vielä suuremmat tehdä hyvää.

Sitä paitsi, mitä muka hyödyttäisi Internetin rajoittaminen (anteeksi, en nyt keksinyt parempaakaan ilmaisua)? Ei se estä pommia räjähtämästä eikä ihmistä tappamasta muita ihmisiä. Vihapuheita kuulee normaalissakin puheessa. En usko että Internetiä voitaisiin sulkea noin vain, mutta sen käytön rajoittaminen hankaloittaisi monen ihmisen elämää aivan turhaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja voi jättää anonyymisti ja rekisteröitymättä. En tarkasta kommentteja etukäteen, mutta poistan asiattomat kommentit. Eri mieltä oleminen ei kuitenkaan ole asiatonta.