lauantai 20. elokuuta 2011

Energiajuomasaarnauksesta

Energiajuomat ovat vaarallisia lapsille. Energiajuomat ovat epäterveellisiä. Energiajuomat tekevät lapset ylivilkkaiksi. Energiajuomia juotuaan lapsilla on univaikeuksia. Energiajuomat ovat pahoja. Energiajuomat pitää kieltää. Energiajuomiin pitää saada ikäraja. Energiajuomat blaa blaa blaa. Koulukiusaaminen kuuluu kouluun. Koulukiusaaminen on normaalia lasten kasvamista. Lyöminen on tavallista poikien leikkiä. Joka leikistä suuttuu se mustaksi muuttuu.

Energiajuomat ovat todella suosittuja, muoti-ilmiö, koululaisten keskuudessa. Tämän voin kertoa sekä kokemuksesta että kaikesta kuulemastani ja lukemastani aiheeseen liittyen.Koulut ovat huolestuneita tästä.  Kyllä, energiajuomat ovat sairaan epäterveellisiä. Itsekin tunnustan niitä JOSKUS juovani. Valitsin energiajuomat tähän kirjoitukseen siksi, että ne ovat tämän hetken näkyvin ''nuorison tuho''. Tahdon kuvata kuinka koulut ovat ''vastuullisia'' nuorten terveydestä puuttumalla energiajuomien kaltaiseen, loppujen lopuksi pikkujuttuun, mutta joilla ei ole munaa puuttua paljon isompiin ja vakavampiin ongelmiin. Kyllähän energiajuomat epäterveellisiä, sairaan epäterveellisiä ovat, mutteivät vaarallisia (kohtuullisesti nautittuna). Koulukiusaaminen sen sijaan on vaarallista, mutta tätä kieltäydytään sitkeästi huomaamasta.

Energiajuomien (sekä kaiken muunkin kielletyn) suosiota ruokkii se että niitä yritetään sitkeästi kieltää. Se on kuin heittäisi bensaa ja pari dynamiittipötköä tuleen ja toivoisi että se siitä sammuu. Lapset kiinnostuvat (entistä enemmän) kaikesta kielletystä. Mitä kielletympää sitä enemmän. Tätäkin kieltäydytään huomaamasta.

1 kommentti:

  1. Energiajuomien "hyödyt" on tiedostettu nuorten parissa: niistä saa nopeasti ja kätevästi kaloreita Cokiksen tapaan ja sitä paljon puhuttua performanssihuumetta kofeiinia, jota aikuiset vetävät itse sivistyneesti useita kuppeja päivässä eikä se ole koskaan kenellekään ongelma.

    Tosiasiassahan energiajuomien kritiikissä on minusta kyse vain uuden syypään etsimisen välttämättömyydestä että voidaan taas syyllistää nuorisoa turmeltuneesti. Energiajuomat eivät eroa koostumukseltaan tai käytöltään Cokiksesta MITENKÄÄN ja niistäkin on omat light-versiot kuten colajuomistakin. Ainoa missä on eroa on mielikuvamainonta.

    VastaaPoista

Kommentteja voi jättää anonyymisti ja rekisteröitymättä. En tarkasta kommentteja etukäteen, mutta poistan asiattomat kommentit. Eri mieltä oleminen ei kuitenkaan ole asiatonta.