sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Puolustautuminen tai kuula kalloon? Mitä ihmettä?

Iltalehden uutinen

Eräs blogini lukija laittoi kommentissaan linkin kyseiseen uutiseen. Uutinen sai jollain tapaa hyvälle mielelle, kun huomasi että vanhemmat ovat oikeasti valmiita puolustamaan lapsiaan ja huolehtimaan heidän hyvinvoinnistaan sen sijaan että vain odottaisivat tumput suorina koulun toimintaa (mitä ilmeisesti oli turha toivoa). Putkayö on pieni hinta lapsen hyvinvoinnista. Mutta tässä uutisessa eniten kiinnosti se, että se kuvaa hienosti sitä kuinka Suomen laki ''suojelee'' lapsia. Onhan näitä lastensuojeluliittoa sun muita, mutta mikä ihme siinä on kun lasta pahoinpidellaan fyysisesti jatkuvasti kolmen vuoden ajan eikä sitä saada loppumaan? Missä ovat ne lasten oikeuksien puolestapuhujat, kun lasta nyt rääkätään? Missä ovat poliisit? Eikö juuri heidän pitäisi taata ihmiselle oikeudet? 

Muistan erään tapauksen, joka sattui muistaakseni Espanjassa (linkkiä ei ole, jos joku lukija muistaa tapauksen niin voisiko laittaa linkin?), jolloin lapsi/nuori oli kiusaajiensa käsissä kuollut. Noh, ei tuosta tapauksesta mitään suurempaa kohua tullut. Vilkaiskaapa tätä. Miksi ei nouse mitään kohua jos kiusatuksi joutunut kuolee kiusaajiensa käsissä tai tekee itsemurhan? Ainoastaan silloin jos hän ottaa nipun luoteja ja tappaa kiusaajansa, silloin kyllä on kaikki niiiiin järkyttyneitä että. (Ihan selvyyden vuoksi, Jokelan ja Kauhajoen kouluammuskeluja ei voida verrata tähän, sillä niiden uhrit eivät ilmeisesti olleet kiusaajia, vaikka ampujia kiusattu olikin). ''Hän ei ottanut nippua luoteja ja ampunut kiusaajiaan, hän otti yhden luodin ja ampui itsensä.''

Mutta palatakseni ihan Suomeen, mikä tässä mättää? Miksi kiusattua saadaan hakata, rääkätä ja vaikka mitä ilman että kukaan välittää, tai ainakaan ilman että poliisit ja viranomaiset kohottavat kulmakarvaansa? Sitten jos kiusattu puolustautuu väkivaltaisesti, on hänellä poliisit perässään. 

Koulussa on kivaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja voi jättää anonyymisti ja rekisteröitymättä. En tarkasta kommentteja etukäteen, mutta poistan asiattomat kommentit. Eri mieltä oleminen ei kuitenkaan ole asiatonta.