sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Ulkonäköpaineita ja diskoja

Mikä onkaan tärkeää suurimmalle osalle pojista? No luonnollisesti, olla suosittu tyttöjen keskuudessa. Seurustelu ja kaikki siihen liittyvää tulee väistämättä osaksi nuoren elämää viimeistään ala-asteen viimeisillä luokilla. Siksi onkin enemmän kuin hyvä että seurusteluun liittyviä asioita käsitellään kouluissa edes joten kuten jo ala-asteella. Mutta mitä kaikkea seurustelusta kuulukaan väitettävän? Yleisimmin ainakin kouluissa kuulee lauseita, ''tytöt tykkäävät mukavista pojista'', ''tytöt tykkäävät selvistä pojista (alkoholinvastaisesta kirjasta poimittua) ja päinvastoin'' ja ''ole oma itsesi, niin paikkasi/seurustelukumppani löytyy.'' Nuo kaikki ovat soopaa. Etenkin nuo kaksi viimeistä. Itse asiassa ensimmäinen lause pitääkin paikkansa tyttöjen, jotka itsekin ovat järkeviä ja mukavia, kohdalla, mutta nuo kaksi viimeistä tasan eivät. Tytöt tykkäävät selvistä pojista ja pojat selvistä tytöistä? No ehkä ala-astella, kun keppana ja se pissisten kuuluisa ''siideri'' eivät ole vielä tulleet kuvioihin. Mutta ylä-asteella, ryyppäämisen ja polttamisen luvatussa mestassa, se ei kyllä pidä paikkaansa. Ala-asteella, ja oikeastaan läpi peruskoulun, suosituimpia ovat nimen omaan möykkäävät idiootit, jotka hakkaavat muita huvikseen niin henkisesti kuin fyysisestikin, mutta ylä-asteella mukaan kuvioihin tulee Suosittujen Siiderinlipittäjien (nimikirjaimet eivät ole sattumaa) kuuluisa alkoholi. Tytöistä en osaa paljoa sanoa, itse kun olen ihan miespuolen edustaja, mutta kaiken kuulemani ja näkemäni perusteella, kun itsekkääseen, narsistiseen miessukupuolta JOLLAIN TAPAA edustavaan paskiaiseen, joka rääkkää muita huvikseen kaveriporukkansa kanssa, lisätään vielä alkoholin juonti, eivät tytöt ilmeisesti ihanampaa osaa kuvitella.

Huomatkaa että puhun hieman yleistetysti - tokihan kummallakin ''rintamalla'' on poikkeuksia, mutta tämä on yleiskuva asiasta. Kuten aiemmin kirjoitin, niin kouluissa ajautuu tahtomattaan massan mukana - ajautuu kasteihin, on joko ''suosittu'', ''massaa'' tai ''nörttihikkevhhiitttuunhömölesböhuoragnögnönäää!!!!''. Poikkeuksia löytyy noistakin luokista, esimerkiksi pitkä ja urheilullinen tyyppi, joka on kuitenkin reilu, järkevä ja suht. mukava, eikä siis mene kiusattuihin eikä suosittuihin (eli kiusaajiin), omaa toisinaan sen verran omaa tahtoa että voi jättäytyä ulkopuoliseksi koko hommasta. Hän on liian järkevä mennäkseen kiusaajiin, samoin kuin kuuluakseen massaan mutta hänen henkinen tai fyysinen vahvuutensa estää kätevästi rääkkäysyritykset, on hän päässyt systeemistä voitolle. Huomatkaa että ''pitkä ja urheilullinen'' voi tarkoittaa henkistä puoltakin. Mutta mutta - otsikossa mainitaan myös diskot. Miten ne liittyvät asiaan? Tuohon lienee vastauskin - diskoissahan nimen omaan on tarkoitus tanssia vastakkaisen sukupuolen kanssa. Jos ei pääse/uskalla mennä tanssimaan, niin. . . Nämä suositut koulukiusaajat luonnollisesti löytävät tanssipareja vaikka kuinka paljon, kun taas nämä ''nynnyt'' ''nörtit'' sun muut eivät, mikä laskee heidän egoaan entisestään.

Ulkonäköpaineet taasen liittyvät asiaan erittäin luonnollisesti - edellytys seurusteluun taikka vaikka ihan diskotanssimaan pääsemiseenkin on luonnollisesti hyvä ulkonäkö. Sillä mukavuudella sun muulla ei ole ainakaan diskossa PIIP:in vertaa väliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja voi jättää anonyymisti ja rekisteröitymättä. En tarkasta kommentteja etukäteen, mutta poistan asiattomat kommentit. Eri mieltä oleminen ei kuitenkaan ole asiatonta.